Menu

De werkwijze

Het eerste gesprek is een oriënterend intake gesprek. Dit kan individueel of samen met uw partner, afhankelijk wat u wenst. Op grond van de problematiek wordt in overleg met u een behandelvoorstel gemaakt. Soms is één consult voldoende, soms worden een paar gesprekken of een behandeling geadviseerd.

De behandeling is in de vorm van gesprekken, individueel of samen met uw partner. Het centrale uitgangspunt van de behandeling is de (hulp)vraag die u, ieder of samen, heeft. De totale duur van een behandeling kan variëren en is afhankelijk van de problematiek. Een gesprek duurt 45 tot 60 minuten.

De behandeling kan zich richten op:

  • Het ontstaan van de klachten en de factoren die hierin een rol spelen.
  • Het (anders) leren omgaan met de klachten.
  • Het ontdekken van de eigen en elkaars wensen.
  • Het geven van advies.
  • Het meekrijgen van oefeningen voor thuis.

Qua methodiek wordt veelal gewerkt met cognitieve gedragstherapie alsook de behandelmethode van Zessen (www.vanzessen.com) en de behandelmethode Exposure.

Er wordt geen lichamelijke onderzoek gedaan. Indien dit nodig mocht zijn zult u worden verwezen naar de betreffende medisch specialist (huisarts, uroloog, gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut).

De kosten

De kosten van een gesprek zijn inkomensafhankelijk en kunnen variëren tussen de €50,- en €100,- euro per gesprek. Voor jongeren tot 24 jaar, zonder baan of studerend, is het eerste gesprek gratis. Er zijn zorgverzekeringen waarbij een seksuologische behandeling wordt vergoed. U kunt dit zelf informeren bij uw zorgverzekering.