Menu

De werkwijze

Het eerste gesprek is een oriënterend intake gesprek. Dit kan individueel of samen met uw partner, afhankelijk wat u wenst. Op grond van de problematiek wordt in overleg met u een behandelvoorstel gemaakt. Soms is één consult voldoende, soms worden een paar gesprekken of een langer behandeltraject geadviseerd.

Behandeling

De behandeling is in de vorm van gesprekken, individueel of samen met uw partner. Het centrale uitgangspunt van de behandeling is de (hulp)vraag die u, ieder of samen, heeft. De totale duur van een behandeling kan variëren en is afhankelijk van de problematiek. Een gesprek duurt 45 tot 60 minuten.

De behandeling kan zich richten op:

  • Het ontstaan van de klachten en de factoren die hierin een rol spelen.
  • Het (anders) leren omgaan met de klachten.
  • Het ontdekken van de eigen en elkaars wensen.
  • Het geven van informatie en advies.
  • Het meekrijgen van oefeningen voor thuis.

Methodiek

Qua methodiek wordt veelal gewerkt met cognitieve gedragstherapie, de behandelmethode van Zessen (www.vanzessen.com) en aspecten uit de behandelmethode Exposure bij vaginisme.

Er wordt geen lichamelijke onderzoek gedaan. Indien dit nodig mocht zijn wordt u verwezen naar de betreffende specialist (huisarts, uroloog, gynaecoloog, bekkenfysiotherapeut).

De kosten

Vanaf de start van mijn praktijk werk ik met een inkomensafhankelijk tarief. De reden dat ik hiervoor kies is dat ik, óók mensen met een laag bestedingsbudget, mijn deskundigheid wil aanbieden. De kosten van een consult variëren tussen de € 50,- en € 100,- euro per gesprek. Voor jongeren tot 24 jaar, zonder baan of studerend, is het intakegesprek € 30,-. Er zijn zorgverzekeringen waarbij een seksuologische behandeling (NVVS geregistreerd) wordt vergoed. U kunt dit zelf informeren bij uw zorgverzekering.

Annulering van een afspraak is kosteloos, indien dit 24 uur voorafgaand de afspraak is.