Menu

José van Tiggelen

Over mijzelf

In 2006 startte ik met de opleiding seksuologie. Aansluitend deed ik het seksuologie registratie traject wat ik in 2010 kon afsluiten als geregistreerd seksuoloog NVVS-SH. (www.nvvs.info). In datzelfde jaar startte ik de Praktijk voor Seksuologie IJsselstein.

Werkervaring

Als seksuoloog heb ik veel werkervaring opgedaan bij de poli-seksuologie GGZ in Tilburg; bij de afdeling urologie en de afdeling psychologie/ seksuologie in het ETZ-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en bij de afdeling psychologie/ seksuologie van het Maastricht-UMC.

Voor ik als seksuoloog werkzaam was, werkte ik bij de GGZ-Tilburg, afdeling Volwassenen. Daarnaast gaf ik als geregistreerd supervisor LVSC-supervisie aan studenten Social Work op de Hogeschool in Utrecht. Een korte periode was ik werkzaam in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, op de afdeling revalidatie.

Na al deze jaren van werken boeit én raakt mij de openheid van mensen over hun persoonlijke en/ of seksuele problemen. Blij en ook trots kan ik zijn als cliënten hun weg (her)vinden en dat ik daarin een rol heb mogen spelen.

Samenwerking

Ik werk samen met collega seksuologen in intervisieverband: Intervisiegroep Rosmalen. Vanuit het werk heb ik een breed collegiaal netwerk opgebouwd.

De NVVS

NVVS

Sinds 1981 bevordert de NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) de kwaliteit van de seksuologie. Ruim 600 NVVS-leden werken in diverse disciplines voor de seksuele gezondheid van jong en oud. De bij de NVVS geregistreerde seksuologen en andere professionals zijn herkenbaar aan de afkorting NVVS achter hun discipline. Zij hebben een geaccrediteerde universitaire en/ of Hbo-opleiding afgerond. Elke vijf jaar registreren NVVS-professionals zich opnieuw.